ДОБРО ДЕЛО

           „ Да подарим усмивка“ – благотворителна изява

Учениците от нашето училище ОбУ „Иван Вазов“ село Любен Каравелово се включиха в благотворителна инициатива за набиране на средства за помощ на Виктория Димова Гагилова незряща ученичка от осми клас. Много празнично настроение създаде изработването на картички и коледни играчки от всички класове.
Традиционният базар, в продължение на три дни даде възможност на ученици и родители да подкрепят каузата. На щандовете във фоайето в училището се продаваха ръчно изработени картички, коледни играчки и сувенири. Тази година в базара активно се включиха и родители, някои от тях с изработване на коледни къщички.
Със събраните средства 1431 лв. се закупи лаптоп и аксесоари за незрящото момиче. 
На 23.12.2023 година в двора на училището г-жа Веска Донева в присъствието на родители, ученици и учители поднесе изненадата на Виктория Димова от осми клас.

Учениците от първи клас с класен ръководител г-жа Лидия Хаджистоева участваха в

❤Маратон на добротата❤ , инициатива на автора на детски приказки и основател на платформата www.detskiprikazki.com – Виктория Петрова.

Участвахме в инициатива “ Деца помагат на деца“ за събиране на
хуманитарна помощ за децата от българските неделни училища в Украйна.

 

Раздаване на комикси със завета на хан Кубрат от Фондация Въздигане:

„Да подарим усмивка“ , учениците от 1 и 7 клас посетиха и поздравиха с коледни песни и стихове  възрастните хора в  хосписа в с.Водица на 20.12.2019г.

Доброто е тук. Случва се. Всеки ден, покрай нас, с нас, с познатите ни. Някой нещо измисля, някой нещо прави с любов, някой нещо твори, някой на някого помага.
Трябва да говорим за това. Длъжни сме, защото доброто е заразно когато се чуе за него.
 
 
Любовта ражда Доброто.
Доброто е основа на живота. Доброто е почва на живота и същевременно – негова храна. Само Доброто може да подкрепи живота, само Доброто може да го подхрани.
 

На 28.09.2019 съвместно учители, ученици и родители се включиме в празника на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам“.