Кампания за безплатен очен скрининг за учащи деца и младежи до 18 годишна възраст

143 години ОбУ „Иван Вазов“ с. Л. Каравелово

СЪОБЩЕНИЕ

 

 

На 22 октомври 2021 година ще се проведе събрание

за избор на ръководство

на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО

при Обединено училище „Иван Вазов“

с. Любен Каравелово.

Поканват се общественици от селото

и родители на ученици в

ОбУ „Иван Вазов“.

Събранието ще се проведе  от 18.00 часа

в ОбУ „Иван Вазов“.

Съобщения

Важна информация за ученици и родители

Дните до 12 април 2020 година ще са неприсъствени в училище поради удължаване на срока на въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването.

Обучението на учениците ще продължи в електронна среда.

График за осъществяване на дистанционно обучение в периода 30.03.2020г.- 12.04.2020г.

1 час 08:30-09:00
2 час 09:10-09:40
3 час 09:50-10:20
4 час 10:50-11:20
5 час 11:30-12:00
6 час 12:10-12:40
7 час 12:50-13:20

Забележка: Графикът се осъществява според седмичното разписание за II учебен срок на всяка паралелка.

    Ученици от третите класове поднесоха изненада на своя Директор Г-жа Донева, за българския народен празник Трифон Зарезан.

Благодариха и за подкрепата, която им оказва.

Национална седмица на четенето.

Световна седмица на предприемачеството

 
          На 19.11.2019 година се включихме в дванадесето издание на Световната седмица по предприемачество в България.Ние се включихме със събитие “ Дървото на решенията“. Благодарим на учителите и учениците за участието.

На 06.11.2019 г.  в  училище  ОУ” Иван Вазов” бяха наградени учениците, участвали в ученическо състезание „Многознайко”- „Млад художник”. Г-жа И. Николова им връчи наградите.
Благодарим  на всички за участието !

Обявление

за набиране на предложения за доставка на продукти по Схема „Училищен плод“ и Схема „Училищно мляко“.

Фото албум от честването на 140г. училилище ОУ „Иван Вазов“ – ЛИНК:

Състезание по предприемачество „И ние можем“:

Ботев.

На 14 март, в училище ОУ „Иван Вазов“ се проведе урок по родолюбие „Най-българският час“.

3-ти март 2019г.

„В света на боговете“

Във връзка с маратона на четенето на 24.10.2018г. учениците от петите класаво при ОУ „Иван Вазов“ с. Л. Каравелов участваха с драматизация „В света на боговете“ с ръководител госпожа Мариела Петрова в гр. Аксаково.

Състезание по български език и литература V- VII клас

Във връзка с училищния план за насърчаване и повишаване на грамотността, през месец юни в нашето училище се проведе състезание по Български език и литература с ученици от 5 до 7 клас. Целта на състезанието беше да се проверят уменията на децата за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и работа с езикови задачи. За достойно представяне и трайни знания, участниците получиха предметни награди.

Аз прочетох тази книга, прочети я и ти!

Във връзка с изпълнението на дейностите по плана на Регионално управление на образованието – гр. Варна се осъществи инициатива за насърчаване на грамотността ,,Аз прочетох тази книга, прочети я и ти!“, с участието на учениците от 5-7 клас в нашето училище. В импровизираната експозиция децата показаха и описаха своята любима книга в рамките на 5 изречения и я препоръчаха на съучениците си. С голям интерес учениците откликнаха на предизвикателството.

Ден на Ботев

На 2 юни почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си.

Ученици от училището изготвиха табло за великия български поет и революционер.

Награда от СБНУ

Деси Добромирова Илиева, получи грамота от  финалното състезание на СБНУ, за отлично представяне и на трите състезания по Математика,БЕЛ и на финалното състезание . Ученичката  има по 50 точки, което е максималния брой по дисциплините.

Грамотата бе връчена от директора на училището- госпожа В.Донева.

III място

На организираното от СУ „Климент Охридски “ гр.Аксаково състезание по мини футбол, учениците от VII клас завоюваха трето място.

Учител на годината

Гордеем се с удостоената с приз  Учител на годината в община Аксаково за Начален етап на основното образование госпожа Йорданка Първева!

Наградата бе връчена на церемонията по случай 24 май от кмета на община Аксаково-господин Стоилов .

Учители, ученици и местна общност отбелязаха тържествено  24 май- Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Световен ден на планетата Земя

По повод 22 април- Световен ден на планетата Земя, учители и ученици се включиха в различни инициативи.
Маовово участие в изложбата-конкурс, организирана от Център за подкрепа на личностното развитие в гр.Аксаково, в която ученици от всички класове се включиха и представиха достойно името на училището.
Съвместно със своите учители учениците се включиха в почистване на училищния двор и зелените площи около него . Отговорници и водеща роля имаха най- големите- седмокласниците.

Ден на розовата фланелка – световен ден за борба с тормоза в училище

Всяка година последната през февруари се отбелязва  Деня за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
Инициативата срещу насилието в училище започва от Канада. Ученик бил подложен на жестоки обиди заради розовото си поло. На следващия ден съучениците му също облекли розови фланелки в знак на подкрепа.

През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща  година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г.

За най- добрите!

С грамота и предметна награда, връчени от Директора на ОУ „Иван Вазов“, бяха наградени учениците от прогимназиален етап , показали най- добри резултати в учебната дейност през I учебен срок.

Пожелаваме на всички да постигнат техните успехи!

145 ГОДИНИ

Девет годин той
скита се бездомен, без сън, без покой,
под вънкашност чужда и под име ново
и с сърце порасло и за кръст готово.
На робите слепи в робската страна
носеше съзнание, крепост, светлина….

Иван Вазов

По повод 145- тата годинишнина от смърта на Васил Левски бе изнесен  рецитал от учениците от трети клас, с ръководител М.Димитрова.

В УЧИЛИЩЕ Е ЗАБАВНО

Под надслов „В училище е забавно“ протече състезание между най – малките ни възпитаници- децата от подготвителна група.