СЪОБЩЕНИЕ

 

 

На 22 октомври 2021 година ще се проведе събрание

за избор на ръководство

на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО

при Обединено училище „Иван Вазов“

с. Любен Каравелово.

Поканват се общественици от селото

и родители на ученици в

ОбУ „Иван Вазов“.

Събранието ще се проведе  от 18.00 часа

в ОбУ „Иван Вазов“.

 

 

 

 

 

 

Съобщения

Важна информация за ученици и родители

Дните до 12 април 2020 година ще са неприсъствени в училище поради удължаване на срока на въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването.

Обучението на учениците ще продължи в електронна среда.

График за осъществяване на дистанционно обучение в периода 30.03.2020г.- 12.04.2020г.

1 час 08:30-09:00
2 час 09:10-09:40
3 час 09:50-10:20
4 час 10:50-11:20
5 час 11:30-12:00
6 час 12:10-12:40
7 час 12:50-13:20

Забележка: Графикът се осъществява според седмичното разписание за II учебен срок на всяка паралелка.

 

 

 

    Ученици от третите класове поднесоха изненада на своя Директор Г-жа Донева, за българския народен празник Трифон Зарезан.

Благодариха и за подкрепата, която им оказва.

Национална седмица на четенето.

 

 

Световна седмица на предприемачеството

 
          На 19.11.2019 година се включихме в дванадесето издание на Световната седмица по предприемачество в България.Ние се включихме със събитие “ Дървото на решенията“. Благодарим на учителите и учениците за участието.

На 06.11.2019 г.  в  училище  ОУ” Иван Вазов” бяха наградени учениците, участвали в ученическо състезание „Многознайко”- „Млад художник”. Г-жа И. Николова им връчи наградите.
Благодарим  на всички за участието !

Обявление

за набиране на предложения за доставка на продукти по Схема „Училищен плод“ и Схема „Училищно мляко“.

 

Фото албум от честването на 140г. училилище ОУ „Иван Вазов“ – ЛИНК:

 

 

Състезание по предприемачество „И ние можем“:

Ботев.

На 14 март, в училище ОУ „Иван Вазов“ се проведе урок по родолюбие „Най-българският час“.

3-ти март 2019г.

„В света на боговете“

Във връзка с маратона на четенето на 24.10.2018г. учениците от петите класаво при ОУ „Иван Вазов“ с. Л. Каравелов участваха с драматизация „В света на боговете“ с ръководител госпожа Мариела Петрова в гр. Аксаково.

Състезание по български език и литература V- VII клас

Във връзка с училищния план за насърчаване и повишаване на грамотността, през месец юни в нашето училище се проведе състезание по Български език и литература с ученици от 5 до 7 клас. Целта на състезанието беше да се проверят уменията на децата за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и работа с езикови задачи. За достойно представяне и трайни знания, участниците получиха предметни награди.

Аз прочетох тази книга, прочети я и ти!

Във връзка с изпълнението на дейностите по плана на Регионално управление на образованието – гр. Варна се осъществи инициатива за насърчаване на грамотността ,,Аз прочетох тази книга, прочети я и ти!“, с участието на учениците от 5-7 клас в нашето училище. В импровизираната експозиция децата показаха и описаха своята любима книга в рамките на 5 изречения и я препоръчаха на съучениците си. С голям интерес учениците откликнаха на предизвикателството.

Ден на Ботев

На 2 юни почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си.

Ученици от училището изготвиха табло за великия български поет и революционер.

Награда от СБНУ

Деси Добромирова Илиева, получи грамота от  финалното състезание на СБНУ, за отлично представяне и на трите състезания по Математика,БЕЛ и на финалното състезание . Ученичката  има по 50 точки, което е максималния брой по дисциплините.

Грамотата бе връчена от директора на училището- госпожа В.Донева.

III място

На организираното от СУ „Климент Охридски “ гр.Аксаково състезание по мини футбол, учениците от VII клас завоюваха трето място.

 

Учител на годината

Гордеем се с удостоената с приз  Учител на годината в община Аксаково за Начален етап на основното образование госпожа Йорданка Първева!

Наградата бе връчена на церемонията по случай 24 май от кмета на община Аксаково-господин Стоилов .

Учители, ученици и местна общност отбелязаха тържествено  24 май- Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Световен ден на планетата Земя

По повод 22 април- Световен ден на планетата Земя, учители и ученици се включиха в различни инициативи.
Маовово участие в изложбата-конкурс, организирана от Център за подкрепа на личностното развитие в гр.Аксаково, в която ученици от всички класове се включиха и представиха достойно името на училището.
Съвместно със своите учители учениците се включиха в почистване на училищния двор и зелените площи около него . Отговорници и водеща роля имаха най- големите- седмокласниците.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ден на розовата фланелка – световен ден за борба с тормоза в училище

Всяка година последната през февруари се отбелязва  Деня за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
Инициативата срещу насилието в училище започва от Канада. Ученик бил подложен на жестоки обиди заради розовото си поло. На следващия ден съучениците му също облекли розови фланелки в знак на подкрепа.

През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща  година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г.

За най- добрите!

С грамота и предметна награда, връчени от Директора на ОУ „Иван Вазов“, бяха наградени учениците от прогимназиален етап , показали най- добри резултати в учебната дейност през I учебен срок.

Пожелаваме на всички да постигнат техните успехи!

145 ГОДИНИ

Девет годин той
скита се бездомен, без сън, без покой,
под вънкашност чужда и под име ново
и с сърце порасло и за кръст готово.
На робите слепи в робската страна
носеше съзнание, крепост, светлина….

Иван Вазов

По повод 145- тата годинишнина от смърта на Васил Левски бе изнесен  рецитал от учениците от трети клас, с ръководител М.Димитрова.

В УЧИЛИЩЕ Е ЗАБАВНО

Под надслов „В училище е забавно“ протече състезание между най – малките ни възпитаници- децата от подготвителна група.